HSK

Allan Nyhus

Allan Nyhus

Formand Hovedstadens Svømmeklub, allan@hsk.dk

Website URL: http://hsk.dk/images/Portraetter/allannyhus.jpg

Onsdag, 08 juni 2016 14:42

Den digitale demokratiske forening

Sommeren nærmer sig og foreningsdanmark har overstået de årlige generalforsamlinger. Men har de traditionelle generalforsamlinger udspillet deres rolle i dagens foreningsdanmark? Er generalforsamlingerne bare et nødvendigt onde, hvor Tordenskjolds soldater, kan få bekræftet de beslutninger, da allerede har aftalt på bestyrelsesmødet? Skal man bare holde generalforsamlingen så kort præcis som muligt eller skal man udvikle den og igen gøre den til en festdag med mange deltagere, en livlig debat og kampvalg? Eller skal man afskaffe generalforsamlingen og finde på noget helt andet?

Fredag, 06 maj 2016 22:09

Er kønsopdelt svømning integration?

Af Allan Nyhus, formand Hovedstadens Svømmeklub

Stor var (og er) forargelsen blandt ledende politikere og debattører, da historien om vores kønsopdelte svømmetilbud for 5-15 årige piger, ramte æteren igennem Berlingske Tidende.

At der kom kritik, har ikke undret mig, men det har omfanget. Jeg hæfter mig dog ved, at det eneste vi er blevet mødt med fra kritikerne er trusler om forbud, at vi bidrager til nyracisme, kvindeundertrykkelse og middelalderlige tilstande i svømmehallen.

Kritikerne har efter min opfattelse, været helt ude på det retoriske overdrev og samtidig har Ikke én eneste af kritikerne anvist konstruktive løsninger eller nye veje. Hvad er kritikernes løsninger ud over forbud og fordømmelse?

pigestævne 2015 til web

Klubdirektør Lars Sørensen uddyber i en mail til klubbens medlemmer, hvorfor vi arbejder i Tingbjerg, hvad vi gør og hvad vores fremadrettede planer er med indsatsen i Tingbjerg. 

Herunger følger formandens beretning 2015 for Hovestadens Svømmeklub: 

I det forløbne år, har vi truffet en række principelle beslutninger, der vil få afgørende indflydelse på fremtidens HSK. Beslutninger der alle vil forme HSK i en positiv retning.

Det man ikke kan købe

Den første jeg vil tale om, ligger direkte i forlængelse af min beretning fra sidste år. Der talte jeg om det, man ikke kan købe.

Tirsdag, 15 marts 2016 13:26

Hvad koster det at bygge en svømmehal?

Buddene er mange, når prisen på at bygge en ny svømmehal bliver diskuteret. Fra to til tre cifrede millionbeløb. Og det er ganske rigtigt, at en svømmehal godt kan koste 150-200 mio. kr., men hvorfor skulle den dog det, når det kan fås meget billigere?

67 mio. kr. i Herning

50MeterHerning UndervisningbassinHerning

Fredag, 29 januar 2016 21:26

Forening eller forretning?

Hovedstadens Svømmeklub vil ikke ende med at være en forretning. Vi vil være (og er) en demokratisk forening, der yder en vigtig folkeoplysende indsats. Og med frivillighed som en af foreningens grundpiller. Men frivillighed kommer ikke nødvendigvis af sig selv.

Siden Hovedstadens Svømmeklub blev dannet for lidt over 3 år siden, er vi blevet flere medlemmer, flere lønnede trænere og flere ansatte. Og hvad med frivillige. Er vi blevet flere frivillige? Kun i mindre grad. Det vil vi nu gøre noget ved.
.Frivillig 3
Selvom Hovedstadens Svømmeklub (HSK), er Danmarks største enstrengede idrætsforening, kommer frivilligheden ikke af sig selv. Tværtimod. Vi har ellers mere end 5.500 medlemmer, og selvom de fleste er børn, så kan deres forældre jo stadig være frivillige.

100 mio. kr.? 150 mio. kr.?

Buddene er mange, når politikere i København giver sig i kast med at vurdere prisen på en svømmehal. Og som oftest er de meget høje. Og det er ærgerligt. For det kan gøres meget billigere end man tror. I Holland har man bygget en svømmehal med 6 baner á 25 meter til 35 mio. kr. Og i Taastrup påbegynder man snart byggeriet af en svømmehal med 10 baner á 50 meter og hæve-sænkebund til 48 mio. kr.

Torsdag, 07 november 2013 19:59

København, den rådne banan, idrætsbanan

Udtrykket den rådne banan, bruges normalt, lettere nedsættende, om visse af landets udkantskommuner. Men falder talen på idræt rammer udtrykket perfekt den aktuelle tilstand i landets hovedstad. København tilhører på alle måder den rådne idrætsbanan, desværre.

I en ny kommune-undersøgelse fra Danmarks Idræts Forbund (DIF), dumper København med et brag. Og det er især idrætsfaciliteterne det er galt med.

Jeg har ved tidligere lejligheder markeret Hovedstadens Svømmeklubs tilfredshed med regeringens forslag om aktivitetstimer i folkeskolen. Danmarks Idrætsforbund (DIF) har tillige udtrykt sig positivt om aktivitetstimerne.

Nu ser det, desværre, ud til at aktivitetstimerne kan forsvinde som en del af den politiske stammedans mellem rød og blå blok. Det er meget kedeligt, hvis aktivitetstimerne bliver sparket til hjørne eller helt ud på sidelinjen.

Gymnastik- og Svømmeforeningen Hermes Byggefond

Der indkaldes til generalforsamling i Gymnastik- og Svømmeforeningen Hermes Byggefond

                      Tirsdag den 26. marts 2013 kl 19.00 i Hermeshallen 

Side 1 ud af 4

Sponsorer

AB Bank logo rgb 2 til web

tcph webstottelogo rgb

Tilmeld nyhedsbrev

Få nyheder fra Hovedstadens Svømmeklub - tilmeld dig her

Se svømmehaller i KBH

gi40 kort