HSK

Antidoping, regler og TUE

anti doping

Hovedstadens Svømmeklub er medlem af Dansk Svømmeunion og følger dermed alle tilgængelige love og regler fastlagt af idrættens officielle organisationer. 

Som svømmer og medlem af Hovedstadens Svømmeklub må du jf. vores vedtægter og ovenstående love og regler naturligvis ikke benytte ulovlige præparater. Vær især opmærksom på, hvis du spiser kosttilskud indkøbt på internettet og hvis din læge ordinerer receptpligtig medicin. Det er dit ansvar at få tjekket om præparatet må anvendes og ikke står opført på WADAs liste over forbudte præparater. 

Ordinerer din læge medicin til dig, så følg nedenstående simple vejledning fra Anti Doping Danmark. At gennemgå vejledningen sikrer dig ift. at have styr på om den medicin du indtager er på dopinglisten. Du kan ikke altid regne med, at den ordinerende læge kender alle opdaterede antidoping regler.

Dispensationsregler (TUE-regler)

 Anti Doping Danmark (ADD) følger WADA’s regler for dispensation til brug af lægemidler i forbindelse med behandling.

Er du idrætsudøver, og har du fået stillet en diagnose og skal behandles med medicin, der indeholder stoffer på Dopinglisten, skal du følge disse regler. Men det betyder ikke, at du nødvendigvis skal søge om dispensation fra Dopinglisten. Læs nedenstående vejledning og bliv klogere.

 Følg de 4 TUE-TRIN, og se om du skal søge om dispensation?

 HUSK: Det er altid dig selv, der har ansvar for at vide, hvad der er doping, og om du overtræder gældende regler, samt at al medicin ordineret af din læge og dispenseret med en TUE er personlig. 

Der kan læses mere om retningslinjer hos Anti Doping Danmark og hos Dansk Svømmeunion. Se eventuelt også Anti Doping Danmarks online antidoping kursus.

Hvis du eller I er tvivl kontakt da også klubdirektør Lars Sørensen (Denne email adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.) for yderligere vejledning.

Sponsorer

AB Bank logo rgb 2 til web

tcph webstottelogo rgb

Tilmeld nyhedsbrev

Få nyheder fra Hovedstadens Svømmeklub - tilmeld dig her

Se svømmehaller i KBH

gi40 kort

Kontakt

Hovedstadens Svømmeklub
Damsøbadet
Sønderjyllands Allé
2000 Frederiksberg
Tlf.: 3871 0940