HSK

Officialskurser

Hvordan bliver jeg uddannet official?  

Det er ikke kun svømmerne, der skal være aktive i Hovedstadens Svømmeklub. Det gælder i høj grad også forældrene, hvor det er klubbens målsætning, at mindst én af forældrene har taget en uddannelse som official og samtidig møder op til stævner. Det er nødvendigt for at få alle holdene til at fungere. En opgave som koordineres af holdlederne på de enkelte hold.

Vi opfordrer derfor til, at forældre til svømmere på Aspirantholdet (H5) og Talentholdet (H4) som udgangspunkt tager et tidtagerkursus (Modul 1), og forældre på H3, H2 og H1 fortsætter kursusrækken og tager et dommerkursus (modul 2) og gerne fortsætter som starter (Modul 3) og ledende tidtagertager (Modul 4), så disse hold selv er i stand til at afholde stævner.

Det er Dansk Svømmeunion, der uddanner officials og afholder kurser, der kan findes på unionens hjemmedside -  http://www.svoem.org/Kurser/

Tilmelding

Hovedstadens Svømmeklub betaler kursusgebyr - tilmelding hos Birgitte Koefoed (Denne email adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.) - Husk at oplyse følgende:

Navn, adresse, mobilnummer, fødselsdato, E-mail, størrelse på T-shirt samt navn og hold på svømmer(e) i HSK. 

Tidtager -  modul 1

For at blive tidtager skal man gennemgå det første af Dansk Svømmeunions kurser.

Tidtagerkurset (Modul 1) afholdes normalt i Damsøbadet og varer kun 2-3 timer. På kurset lærer man at betjene et stopur, hvorefter man er klar til at deltage som tidtager til alle svømmestævner.

 

Til mindre stævner - som kun varer et par timer - vil der typisk kun være én tidtager til hver bane, hvorimod der til større stævner vil være flere tidtagere end baner, så man kan afløse hinanden.Ud over at tage tid på, hvor hurtigt der svømmes, så skal tidtageren også kontrollere, at det er den rigtige svømmer, der er mødt frem til start.

Dommer - modul 2

Efter at have fungeret som tidtager i en periode fortsætter de fleste forældre med at uddanne sig til nogle af de andre opgaver, der også skal udføres under et svømmestævne.

Der er især brug for mange bane- og vendedommere (Modul 2), som har til opgave at kontrollere, at deltagerne svømmer korrekt under hele løbet samt at alle vendinger udføres korrekt.

Med 6 baner i en svømmehal skal der minimum være 3 vendedommere i hver ende af svømmehallen, samt en banedommer i hver side af hallen. Og som det var tilfældet med tidtagere, så vil der også her ved større stævner være mere end én dommer pr. bane, så man kan afløse hinanden.

Uddannelsen som bane- og vendedommer tager 4- 5 timer, hvor man ud over den teoretiske undervisning også skal med i svømmehallen for at se, hvordan de forskellige svømmearter og vendinger udføres korrekt. Men det er IKKE nødvendigt, at man selv kan svømme, for at blive uddannet til official.

 

Starter, ledende tidtager, speaker og stævnesekretær

Derudover kan man uddanne sig til andre opgaver som starter (Modul 3) ledende tidtager (Modul 4), speaker (Modul 5), stævnesekretær (Modul 6)

Overdommer

Overdommeren (Modul 7 ) har det overordnede ansvar for, at et svømmestævne bliver gennemført korrekt.

 

Vejedning - modul kurser i HSK

Hvis du skal afholde et kursus for officials kan du finde en vejledning her

 

 

Sponsorer

AB Bank logo rgb 2 til web

tcph webstottelogo rgb

Tilmeld nyhedsbrev

Få nyheder fra Hovedstadens Svømmeklub - tilmeld dig her

Se svømmehaller i KBH

gi40 kort

Kontakt

Hovedstadens Svømmeklub København
Bellahøjvej 1-3
2700 Brønshøj
Tlf.: 3871 0940