HSK

bh tavle_pool

Svømmer fra Hovedstadens Svømmeklub får reprimande for indtagelse af forbudt stof i astmamedicin

Udgivet 12. maj 2016 Skrevet af i Elitesvøm
Vurder denne artikel
(0 vurderinger)

Amalie Mikkelsen har modtaget en reprimande af det belgiske antidoping-agentur NADO Vlaanderen i forbindelse med, at hun er blevet testet positiv for det forbudte stof Terbutaline. Stoffet er indtaget via en astmainhallator.
Reprimanden er en advarsel, som ikke får betydning for Amalies planlagte stævne- og træningsplaner. 

Amalie Mikkelsen blev testet positiv ved svømmestævnet Flanders Cup, som fandt sted i Antwerpen den 23. – 24. januar. Her var Amalie Mikkelsen udtaget som en del af Dansk Svømmeunions Vikings-gruppe (landsholdet). 

Testen blev taget i umiddelbar forlængelse af danskerens deltagelse i 50 m butterfly finalen den 23. januar.

Amalie Mikkelsen har astma og benytter i konkurrencesammenhæng en korttidsvirkende inhallator af mærket Airomir, der har et indhold, som ikke indgår på dopinglisten. I forbindelse med den aktuelle finale den 23. januar benyttede Amalie Mikkelsen derfor også en inhallator, som hun troede var identisk med det Airomir-produkt, som hun normalt indtager.
De to inhallatorer er næsten identiske i farve og form. Der var dog i det aktuelle tilfælde tale om produktet Bricanyl, som desværre indeholder det forbudte stof Terbutaline.

Amalie, som til daglig træner på det Nationale Træningscenter (NTC), fik besked om den positive prøve den 18. februar. Først tirsdag den 10. maj blev der sat punktum for sagen med NADO Vlaanderens afgørelse.

Amalie Mikkelsen har under hele perioden fået rådgivning hos Anti Doping Danmark og Dansk Svømmeunion.

Hovedstadens Svømmeklub henviser konkurrencesvømmere fra klubben, som måtte være i tvivl om brug af eventuel lægeordineret medicin, til særlig del af klubbens hjemmeside med yderligere vejledning. 

For spørgsmål kan direktør i Dansk Svømmeunion, Pia Holmen, kontaktes på mobil: 29 20 61 61. Amalie Mikkelsen henstiller til, at alle henvendelser går til Dansk Svømmeunion.
For kommentarer fra Hovedstadens Svømmeklub kan klubdirektør Lars Sørenen kontaktes på mobil 31 14 61 78.

Sponsorer

AB Bank logo rgb 2 til web

tcph webstottelogo rgb

Tilmeld nyhedsbrev

Få nyheder fra Hovedstadens Svømmeklub - tilmeld dig her

Se svømmehaller i KBH

gi40 kort

Kontakt

Hovedstadens Svømmeklub København
Bellahøjvej 1-3
2700 Brønshøj
Tlf.: 3871 0940