HSK

Lidt historie

hsklogo

GI40Hermes og Svømmeklubben København har fusionet. Fremover kalder vi os selv Hovedstadens Svømmeklub . Hos os kan du dyrke svømning på det niveau du måtte finde passende, hvad enten det er begynder-, motions- eller konkurrencesvømning. Det er vores mål, at alle skal blive fortrolige med og trygge i vandet, høj som lav, ung som gammel.

Hovedstadens Svømmeklub er dannet via en fusion mellem GI40Hermes og Svømmeklubben København. Med 4.000 medlemmer er vi Danmarks største svømmeklub. Tilsammen repræsenterer vi mange års svømmehistorie.

Svømmeklubben København

Afløste i 1991 KFUMs svømmeafdeling, der gik helt tilbage til 1907.

 

logo

 
GI40Hermes

I sig selv en fusion mellem GI40 og Hermes. Fusionen fandt sted i 2007.

GI40Hermes fælles logo


GI40

Blev stiftet i 1940 med navnet Gymnastik og Idrætsforeningen af 1940.

GI40 Logo

Gymnastik og svømmeforeningen Hermes


Blev stiftet den 1. marts 1874 af Paul Petersen under navnet Kærnetropphermes logoerne. I 1876 stod Kærnetropperne bag det første svømmestævne i Danmark. Det blev afholdt på Engelbrecht Badeanstalt ved Langelinje. I 1878 skiftede foreningen navn til Paul Petersens Gymnastikforening og igen i 1881 hvor navnet blev til Gymnastikforeningen Hermes. I 1904 kom svømning med i navnet således navnet lød Gymnastik og Svømmeforeningen Hermes. Det navn holdt frem til 2007 hvor GI40Hermes blev stiftet. 

300 års svømmehistorie i Hovedstaden 

Tilsammen repræsenterer vi mere end 300 års svømmehistorie på Frederiksberg og i København. Vi har derfor valgt at kalde os Hovedstadens Svømmeklub. Navnet Hovedstaden mener vi omfatter de områder vores klubber historisk set har været repræsenteret i. Og selvom gymnastikken tidligere har været først i primær og sidenhen en væsentlig aktivitet i foreningerne, så er foreningen i dag udelukkende koncentreret om det våde element.  

Sponsorer

AB Bank logo rgb 2 til web

tcph webstottelogo rgb

Tilmeld nyhedsbrev

Få nyheder fra Hovedstadens Svømmeklub - tilmeld dig her

Se svømmehaller i KBH

gi40 kort

Kontakt

Hovedstadens Svømmeklub
Damsøbadet
Sønderjyllands Allé
2000 Frederiksberg
Tlf.: 3871 0940