HSK

dykker

Svømmeskolen

Svømmeskolen i Hovedstadens Svømmeklubben er en stor afdeling med mange attrataktive tilbud for børn og voksne i alle aldre. Svømmeskolen er en del af et stort netværk af mange underafdelinger.

HSK oversigt over tilbud 2012

 

Nedenfor er opridset Hovedstadens Svømmeklubs generelle politk for undervisning, som er gældende for alle svømmemhaller og holdniveauer.

 1. Undervisningen 

Klubben har en fast politik om, at vi ikke bruger svømmevinger og korkbælter i undervisningen. Dette har vi besluttet fordi børnene hurtigere lærer at svømme, hvis de fra starten lærer, at vandet kan bære dem. Disse hjælpemidler kan derudover give børnene en falsk tryghedsfornemmelse, som brydes når bæltet/vingerne fjernes og de derfor skal starte forfra. Tilgengæld har vi altid hjælpetrænere i vandet til at støtte og hjælpe børnene.

Undervisningstid/træningstid: De annoncerede tider gælder undervisningens/træningens start. Man skal derfor møde omklædt ved bassinet til de anførte tider.

Adgang til bassin:
Svømmeren må ikke gå i bassinet, før instruktør/træner har givet tilladelse og svømmeren skal forlade bassinet, når instruktør/træner giver besked her om. Hvis der er offentlig badning i en anden del af svømmehallen, skal der købes billet, hvis svømmeren vil bade før eller efter undervisning / træning eller hvis forældre eller pårørende vil svømme før, under eller efter undervisningen/træningen. Dette er dog ikke gældende for forældre som er tilmeldt vores forældre/barn hold

 2. Udstyr

Man skal benytte rigtigt svømmetøj – Bikini og løse shorts er ikke egnet svømmetøj – det er badedragt og rigtige badebadebukser.

Våddragt: I alle svømmehallerne foregår undervisningen i 27 grader varmt vand. For nogle kan dette føles meget koldt og gøre det svært at koncentrere sig. Vi anbefaler i disse tilfælde at man benytter en våddragt med korte arme og ben.

Svømmebriller mener vi er meget vigtige for at lære at svømme og have hovedet under vandet. Klorvandet kan være meget generende for øjnene og dette kan svømmebriller beskytte imod.

Alt andet legetøj skal blive hjemme, mens man er i svømmehallen og dykkermasker er ikke egnede som svømmebriller.

T-shirt eller håndklæde: Hvis børnene kommer tidligt og skal sidde og vente inde i svømmehallen, er det en god idé at tage en T-shirt eller en badekåbe med. Det kan være koldt at sidde i vådt badetøj og vente på at man skal i vandet.

 

Retningslinier (Regler) for de svømmehaller vi låner af kommunen:

Kommunen har nogle regler som er forudsætningen for at vi kan beholde vores vandtider og dermed tilbyde undervisning, som vi vil bede jer om at overholde:

Omklædning:
Fra man er 7 år skal man klæde om i den omklædning der passer til ens køn. 
Børn under 7 år, som har brug for støtte af en forælder, skal gå i det omklædningsrum som passer til den pågældende forælders køn. Dette gælder også i vore skolesvømmehaller.

Forældrene bedes venligst opholde sig udenfor undervisningshallen i bedst mulige omfang når undervisningen foregår. Forældrene har naturligvis lov til at følge børnene igennem omklædningen og ind til undervisningen og hente dem igen efter endt undervisning. Årsagen til denne politik er ganske simpel, og bunder i at nogle børn kan have svært ved at koncentrere sig om svømmeundervisningen når forældrene er i nærheden. Det er forstyrrende for alle på holdet.

Til gengæld inviterer vi forældre, bedsteforældre eller andre, der måtte ønske se børnene svømme, til at komme og kigge disse dage:

 - i uge 36
 - i uge 43 
 - i uge 1 
 - i uge 8 
 - i uge 13
 - i uge 21    

Når et barn starter til svømning kan niveauet synes trivielt og simpelt for en voksen, men for barnet er det udfordrende og krævende. Kom derfor den første gang i måneden og se den flotte udvikling som barnet gennemgår.

Forældre eller andre, der følger svømmeren, må ikke færdes i hallerne iført udendørs fodtøj. Blå futter forefindes i hallen.

Hygiejne:
Når man skal gå til svømning, er der nogle regler, som skal overholdes af sikkerheds- og hygiejniske årsager. Afvaskning er obligatorisk for alle, der skal i vandet. Husk at håret også skal vaskes. Reglerne er fastsat af Team Bade som står for driften af hallerne og af klubben. Læs mere ved at klikke her.

Fotografering: 
Er ikke tilladt i hverken omklædningsrum eller svømmehaller. Det betyder at ingen må benytte hverken telefon eller Tablet (Ipad mv.) med camera på disse områder - uanset om man spiller, ringer eller er på internettet. Reglerne er meget firkantede - men de er lavet for at beskytte både jer som forældre og svømmerne og der kan ikke kompenceres.

Adgang til hal:
Der er tidligst adgang til omklædningen 15 minutter før undervisningen/træningen starter og svømmeren skal forlade omklædningen senest 30 minutter ( I Valby Vandkulturhus er det 15 min.) efter undervisningen/træningen er slut. På den måde er der bedre plads til alle, både i hallen og i omklædningsrummene.

 Adgang til de forskellige svømmehaller

I Vesterbro- og Hillerødgade svømmehal skal der fremvises medlemskort i billetlugen hver gang man møder op til svømmeundervisning.

I Damsøbadet skal man altid medbringe sit medlemskort og fremvises på forlangende.

I Frederiksberg svømmehal får man af træneren udleveret et adgangskort den først svømmedag. Dette skal benyttes, hver gang man skal til svømmeundervisning.

I Kirsebærhavens skolesvømmehal og Hyltebjerg skolesvømmehal findes der i indgangene et lille tastatur, hvor man skal indtaste en kode, hvis dørene er låst. Alle medlemmer der svømmer i de pågældende haller får koden tilsendt på kvitteringsmail efter tilmelding til holdet.

I Institut for idræts svømmehal er der ligeledes aflåste døre. Kun vores trænere har kort hertil. Alle medlemmer må derfor hjælpe hinanden med at komme ind af hoveddøren og banke på, samt åbne for hinanden ind til omklædningsrummene. Vi beklager meget, hvis det kommer til at give jer lidt besvær. Samtidig vil vi gerne understrege, at stedets forsikring ikke betaler for stjålne eller bortkomne ting, hvis dørene har været åbne i unaturligt lang tid. Lad derfor være med at sætte noget i klemme i dørene for at holde dem åbne!

I Øbrohallen skal medlemskort forevises medlemskort i billetlugen hver gang man møder op til svømmeundervisning.

I Emdrupbadet gælder samme procedure, dog kan receptionen på de sene hold være lukket, men medlemskort skal altid medbringes og forevises på forlangende

 

Undervisningstid/træningstid

De annoncerede tider gælder undervisningens/træningens start. Man skal derfor møde omklædt ved bassinet til de anførte tider.

Sponsorer

AB Bank logo rgb 2 til web

tcph webstottelogo rgb

Tilmeld nyhedsbrev

Få nyheder fra Hovedstadens Svømmeklub - tilmeld dig her

Se svømmehaller i KBH

gi40 kort

Kontakt

Hovedstadens Svømmeklub
Damsøbadet
Sønderjyllands Allé
2000 Frederiksberg
Tlf.: 3871 0940