HSK

Nye aktiviteter og tiltag i sæson 2015/2016

 

Når du skal tilmelde dig til den kommende sæson, vil du opleve, at der fremgår nye holdtyper i holdoversigten. Årsagen hertil er, at vi prøver en række nye tiltag i den kommende sæson. Du kan læse videre for at se, hvilke interessante nye holdtyper vi kommer til at tilbyde/ Læs videre og se hvilke interessante nye tiltag vi kan tilbyde i den kommende sæson:

  • Svømmeundervisning i svømmeskolen to gange pr. uge på pingvin-, blæksprutte-og sælniveau
  • 45 minutters svømmeundervisning på pingvin-, blæksprutte-og sælniveau
  • Fire hold i bassinet på samme tid/ny opdeling af bassinerne
  • Hajer på land/landtræning på hajniveauet
  • Ny struktur på voksenholdene
  • Kortere svømmeforløb for voksne/ voksenforløb

Svømning to gange om ugen
Vi ved at en hel masse børn er så glade for at svømme, at de gerne vil svømme to gange pr. uge. Derfor opretter vi hold der svømmer to gange pr. uge i sæsonen 2015/2016. Vi gør det dog ikke kun for at imødekomme et medlemsønske, men også fordi vi tror på, at børn bliver bedre til at svømme, hvis de er ofte i vandet og modtager svømmeundervisning. En anden stor værdi vi ser i dette tiltag, er at alle disse hold vil blive undervist af det samme trænerteam hver gang. Der er altså grobund for at få skabt nogle stærkere relationer imellem børnene på holdet samt imellem trænerne og børnene. I den kommende sæson vil det være muligt for pingviner, blæksprutter og sæler at svømme to gange om ugen. Helt konkret bliver det mandage og onsdage fra kl.15.00-17.00 Var det ikke kun 1,5 time? i Damsøbadet.

45 minutters undervisning
I Hovedstadens Svømmeklub tror vi på at der er helt afgørende at inddrage forskellige elementer i svømmeundervisningen, bl.a. læring gennem leg, vandbasis og teknikundervisning, for at opnå så mange vandfærdigheder som muligt. I den kommende sæson vil vi derfor prøve at udvide nogle hold med 15 min, således at der bliver mere tid til fordybelse og variation i undervisningen. Der er 45 minutters hold i Valby Vandkulturhus tirsdage for pingviner, blæksprutter og sæler niveauet.

Fire hold i bassinet på samme tid/ny opdeling af bassinerne
I den kommende sæson vil vi eksperimentere med en anden, og muligvis bedre, udnyttelse af bassinerne. Helt konkret vil vi forsøge med fire hold i bassinet på samme tid, i enkelte svømmehaller. Der er flere fordele ved at udnytte bassinerne på denne måde. Bl.a. vil en række hold få en lavere normering, hvilket betyder, at der er færre svømmere på holdene og dermed mere nærhed i undervisningen og opmærksomhed til det enkelte barn. Dette håber vi vil skabe endnu bedre træner-svømmer relationer og give bedre mulighed for at udvikle svømmernes færdigheder i vand. Dernæst vil vi gerne sætte fokus  Dette tiltag vil blive afprøvet mandage i Hillerødgade fra kl.16.00-17.30, tirsdage i Valby og fredage i Vesterbro Svømmehal fra kl.16.00-17.30. Haller som vi mener, kan rumme denne inddeling.

Hajer på land
AquaWin-holdene i Hovedstadens Svømmeklub har i et par sæsoner lavet landtræning i forbindelse med deres svømmetræning. En ordning som har været en stor succes, fordi det giver en helt anden træner-svømmer relationer samt bedre relationer svømmerne imellem på holdet. Vi ønsker derfor at kopiere den samme ordning til hajholdene, som er lidt den samme målgruppe og hvor vi ved, at det sociale aspekt betyder meget for svømmernes motivation. Derfor kommer alle hajhold i den kommende sæson til at lave 15 minutters landtræning efterfulgt af 45 minutters træning i vand.

Kortere voksenforløb

Vi havde i sidste sæson stor succes med kortere svømmeundervisningsforløb for voksne. Den succes gentager vi i år, og tilbyder hold som kun løber over en halv sæson/men i stedet for to måneders hold bliver det nu halvsæsonshold. Vi tror på, at der er behov for forløb af kortere varighed for voksne, der skal have træningen til at passe ind i en travl hverdag og har svært ved at forudse hvordan tingene ser ud om et halvt år. Derfor bliver nogle af vores hold halvsæsonshold og andre helsæsonshold, så der er lidt for enhver smag. Alle voksen crawlhold vil være halvsæsonshold i sæsonen 2015/16. Et halvsæsonshold starter i september og slutter i december. Herefter vil det være muligt at rykke videre til næste niveau og tilmelde sig et nyt halvsæsonshold.

 

Sponsorer

AB Bank logo rgb 2 til web

tcph webstottelogo rgb

Tilmeld nyhedsbrev

Få nyheder fra Hovedstadens Svømmeklub - tilmeld dig her

Se svømmehaller i KBH

gi40 kort

Kontakt

Hovedstadens Svømmeklub
Damsøbadet
Sønderjyllands Allé
2000 Frederiksberg
Tlf.: 3871 0940